toscana

Vinranker

---

Som en del av sameiets fellesarealer, leveres det 10 mål med vinranker med druene Sangiovese og Cabarnet suvignon for produksjon av egen vin. Hver enhet får sin andel vin hvert år i tråd med sameiebrøken, og første avling er forventet i 2024. Erfaringsmessig vil en slik avling gi cirka 8.000 flasker. Produksjon, drift og vedlikehold av vindruer driftes av ekstern aktør.Chianti Classico regionen kjennetegnes ved den sorte hane og regnes som et av Italias mest kjente vindistrikt. Frescobaldi, Antinori Mazzei (Fonterutoli) og Ricasoli (Castello di Brolio) er noen av de historiske vinprodusentene i området. Området består totalt av 70.000 hectar (172,900 acre) og kommunene Castellina in Chianti, Gaiole in Chianti, Greve in Chianti og Radda in Chianti.

Chianti Classico er en selvstendig DOCG. For at en vin kan klassifiseres som Chianti Classico skal den komme fra ovennevnte områder og oppfylle en rekke andre krav. Hoved druen er Sangiovese og den skal utgjøre 80-100% av sammenstikningen. Andre godkjente blå druer er Cabernet Sauvignon, Merlot og de lokale Canaiolo og Colorino.

Vinen fra Borgo San Martino er derfor sertifisert og oppfyller alle krav for å produsere vin stemplet som DOCG Chianti Classico.
Vi bruker druene Sangiovese og Cabernet Sauvignon og Merlot med bio (organic) certification.