toscana

Olivenlund

---


Olivenlund med ca. 1000 oliventrær vil inngå som en del av sameiets fellesarealer. Hver enhet vil få sin andel olivenolje hvert år basert på sameiebrøken. Produksjon, drift og vedlikehold av olivenlund driftes av ekstern aktør.



Gården har 1000 oliventrær i full produksjon. Hvert oliventre vil produsere fra 2-4 liter olivenolje litt avhengig av årgang og avling. Innhøsting skjer fra November til ca. Januar og var tradisjonelt en familie aktivitet der alle generasjoner deltar. For å oppnå den beste kvaliteten på olivenoljen er det viktig å plukke eller rive oliven når de enda henger på trærne, og at man de presses med en gang de er plukket.

Vi produserer kun Extra virgin olivenolje. Extra virgin olivenolje er den beste typen både når det gjelder kvalitet og smak. Den kalles også ekstra jomfru olivenolje på norsk. Denne oljen får man kun ved førstegangs kaldpressing, og dette er 100% ren plantejuice. Som medeier i Borgo San Martino kan man delta på innhøsting og få tilgang til egen “hjemmelaget” olivenolje.